SAKEPOST

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ポストに届く「日本酒定期便」

Alcoholic beverage information

name of a storehouse

Kintora Sake Brewery
Kita-ku, Nagoya City, Aichi Pref.

brand name

純米吟醸 虎変

specific name

Junmai Ginjyosu (Junmai Ginjo)

Product Information

raw materials
Rice (domestic), rice koji (domestic)
Rice polishing ratio
50
alcoholic content
16
sake leeway
-

純米吟醸虎変は愛知県産の酒米「夢山水」を使用。
華やかさと旨みを併せ持ちながらさらりと飲みやすく、ふわりとした香りと余韻が残る後口が特徴です。

香り
熟したメロンのような華やかさと、おだやかな蒸米のフレーバーが共存。

味わい
ほんのりと優しい甘み。ソフトな舌触りは伸びがあり、後半口の中にふくよかな旨みが広がります。

「虎変」(こへん)とは、虎の毛が季節の変わり目に美しく生え変わる事から、変革・革新を意味する言葉です。

金虎酒造は名古屋市内に残る数少ない酒蔵のうちの一つです。
創業1845年、初代大阪屋善兵衛が酒造業を始めて以来代々越後杜氏の技を活かし、手作りを心がけた酒造りを行ってきました。
当蔵のお酒は名古屋の風土に合わせて育まれ、今も造り手と飲み手が近い距離で交流し続けることで現代の地酒として進化し続けています。

Taste data for everyone.

飲んだ感想をみんなでPOST

1.What is your first scent impression?

1.What is your first scent impression?

Gorgeous sweet fragrance. 63%
Aroma of rice and malted rice 20%
Sour and fresh aroma. 13%
Mild fragrance 4%
Your Answer

2.What was the first sip of flavour?

2.What was the first sip of flavour?

sweet (voice, fragrance, etc.) 30%
slightly sweet 48%
somewhat hot 20%
spicy 3%
Your Answer

3.Recommended snacks from the brewery. Which dishes would you like to drink with?

3.Recommended snacks from the brewery. Which dishes would you like to drink with?

白身魚・鶏肉などの淡白な肉魚 58%
野菜のかきあげ 24%
バジルソース 18%
Your Answer

4.At what temperature do you think it tastes best?

4.At what temperature do you think it tastes best?

Chill in the fridge. 79%
At room temperature. 16%
Warm it up a little. 5%
Heat it up hot. 0%
Your Answer

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