SAKEPOST

SAKEPOST

ポストに届く「日本酒定期便」

Alcoholic beverage information

name of a storehouse

Takeda Sake Brewery
Joetsu City, Niigata Pref.

brand name

Katafune Junmai-ginjo

specific name

Junmai Ginjyosu (Junmai Ginjo)

Product Information

raw materials
Rice (domestic), rice koji (domestic)
Rice polishing ratio
55%
alcoholic content
16.0
sake leeway
-4

1866年創業の竹田酒造店。新潟の酒は「淡麗辛口」のイメージが強いですが、竹田酒造店ではずっと淡麗辛口な酒を造りませんでした。
それは、古くから代々醸されてきた酒の味わいを守るため。
竹田酒造店がある上越市大潟区は、海岸線のほど近く、砂丘の上にあります。その砂丘の中を、何年も何年もかけて濾過された水で醸す酒は、米の甘い香り、ふくよかな味わいを蓄え竹田酒造店らしさをつくる要素となっています。現在は9代目と10代目がその味を受け継いでいます。
「かたふね 純米吟醸」は、「かたふねのお勧めは?」と聞かれるとまずご紹介する商品です。きれいな味わいで、甘み、香り、酸味のバランスがとても良いです。冷やして飲んでもいいですが、常温だと甘さがしっかり広がり、最後の酸味も効いているのでさらにおいしくお勧めです。

Taste data for everyone.

飲んだ感想をみんなでPOST

1.What is your first scent impression?

1.What is your first scent impression?

Gorgeous sweet fragrance. 46%
Aroma of rice and malted rice 16%
Sour and fresh aroma. 27%
Mild fragrance 11%
Your Answer

2.What was the first sip of flavour?

2.What was the first sip of flavour?

sweet (voice, fragrance, etc.) 35%
slightly sweet 33%
somewhat hot 26%
spicy 5%
Your Answer

3.蔵おすすめは牛肉!どの料理と合わせたい?

3.蔵おすすめは牛肉!どの料理と合わせたい?

牛ハラミ焼き肉 47%
サーロインステーキ 29%
ビーフハンバーグ 11%
beef stew 13%
Your Answer

4.At what temperature do you think it tastes best?

4.At what temperature do you think it tastes best?

Chill in the fridge. 82%
At room temperature. 17%
Warm it to about human skin. 1%
Hot, hot sake. 0%
Your Answer

5.蔵から質問!「ちょっといいお酒を飲もう」と思ったら?

5.蔵から質問!「ちょっといいお酒を飲もう」と思ったら?

3,000円までなら出せる! 36%
5,000円までなら出せる! 50%
10,000円までなら出せる! 13%
50,000円以内なら何とか・・・! 1%
Your Answer

この日本酒と香りや味わいが
似ている銘柄を見つけよう!

POST to the brewery!

酒蔵との距離も縮まるコミュニティ

Ensure that your feedback is delivered to the brewery.

To POST to the brewery, you need ログイン.

Click here to visit the brewery of this sake.

Find out more about the brewery.